Μεσίστιες κυμάτιζαν σήμερα οι σημαίες στα κτίρια της Ντάουνινγκ Στριτ και του υπουργείου Εξωτερικών στη Μ. Βρετανία, σε ένδειξη σεβασμού για τα 49 θύματα και όσους επλήγησαν από την επίθεση στα δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Μεσίστιες ήταν οι σημαίες και στα λιμάνια του Νότιου Ειρηνικού.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στις πρωινές εργασίες του Σώματος στη μνήμη των νεκρών από τις επιθέσεις.

Μεταξύ των θυμάτων σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκονται και πολλά παιδιά. Περίπου 48 άνθρωποι, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Τα τραύματά τους ποικίλουν από ελαφρά έως και σοβαρά, διευκρίνισαν οι αρχές

Την ίδια στιγμή, παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει έναν άνδρα να εισβάλει σε ένα τζαμί και να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του, στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας.

Πρόκειται για τον 28χρονο Μπρέντον Τάραντ, όπου σκόρπισε τον θάνατο, πυροβολώντας αδιακρίτως όσους προσεύχονταν σε ένα από τα δύο τεμένη.