Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι ο Νικολάς Μαδούρο του εκμυστηρεύτηκε πέρυσι ότι ίσως γίνει μουσουλμάνος.  

Σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο της Αλάνια στη νότια Τουρκία ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου ανέφερε, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό site Gazete Duvar,  ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε το σχόλιο αυτό ενώ συζητούσαν για μια δημοφιλή τουρκική τηλεοπτική σειρά που αφηγείται τη ζωή του Ερτουγρούλ, πατέρα του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Οσμάν Α΄.    

«Σηκώθηκε και φώναζε. Ηρέμισε μόνον όταν απαρίθμησε όλα τα ονόματα στο σήριαλ και είπε: “αυτές οι τηλεοπτικές σειρές διδάσκουν το πραγματικό Ισλάμ και μια μέρα ίσως λόγω αυτών των σειρών να ασπαστώ το Ισλάμ”. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που ακούμε τέτοια λόγια», υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου.  

Ο Μαδούρο δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν τις δηλώσεις του Τούρκου υπ. Εξωτερικών.  

Άγκυρα και Καράκας έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια με τις δύο χώρες να συνεργάζονται σε διάφορα project και τις τουρκικές εξαγωγές στη Βενεζουέλα να αυξάνονται κατά 411% φθάνοντας τα 8.96 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο.