Σοκ σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων σε Ναούς και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα με τουλάχιστον 290 νεκρούς και 450 τραυματίες. Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη, οι Αρχές κατονομάζουν έναν ισλαμιστή ο οποίος φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των καμικάζι αυτοκτονίας.

Πρόκειται για τον Ζαχράν Χασίμ, ο οποίος σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα εξαπολύει απειλές κατά των «απίστων», όπως τους αποκαλεί. Στο φόντο διακρίνονται να καίγονται σημαίες χωρών όπως των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας, της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας.


Το CNN ανέφερε ότι ο Χασίμ ήθελε, επίσης, να επιτεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία στην Ινδία αυτό το μήνα, ωστόσο η επίθεση απετράπη. Σύμφωνα με την έκθεση του CNN, η επίθεση αυτή είχε προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αποκλείει νέες επιθέσεις

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ για τη Σρι Λάνκα στον απόηχο της εκατόμβης, προειδοποιώντας ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν σε τουριστικές περιοχές. «Τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν (…) απροειδοποίητα» ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία του που φέρει χθεσινή ημερομηνία.

Κατά τη διπλωματία των ΗΠΑ, στόχοι ενδέχεται να γίνουν τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.

Από όλο τον κόσμο τα θύματα

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και 35 πολίτες από χώρες της Ευρώπης και της αμερικανικής ηπείρου. Μεταξύ άλλων, στη λίστα περιλαμβάνονται Βρετανοί, Πορτογάλοι, Ολλανδοί, Δανοί, αλλά και Τούρκοι, όπως και πολίτες των ΗΠΑ.