Σοκαρισμένη η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί τις συγκλονιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση «Ορέστη». Εντοπίστηκαν στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό δύο αντικείμενα που εικάζεται πως πρόκειται για βαλίτσες μέσα στις οποίες ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς παραδέχθηκε ότι τοποθέτησε τα πτώματα τριών προσώπων.

Κατ' ομολογία του «Ορέστη» σκότωσε και πέταξε στη συγκεκριμένη λίμνη την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την 8χρονη κόρη της Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία και την 31χρονη Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες, τοποθετωντας τα πτώματά τους σε βαλίτσες.

Τα δύο ύποπτα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τη ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, τα δύο αντικείμενα «κινούν εύλογες υποψίες ότι είναι τα αντικείμενα τα οποία αναζητούσαμε», προσθέτοντας ότι έγινε «σηματοδότηση των αντικειμένων», ώστε «να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης τους προκειμένου να διαπιστωθεί για ποια πράγματα πρόκειται», αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες.

Τόνισε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν «για να βρούμε και το τρίτο αντικείμενο», ενώ διαβεβαίωσε πως η ανάσυρση θα γίνει «με κάθε προσοχή και στόχος είναι να ανασυρθούν τα αντικείμενα ακριβώς όπως είναι στον βυθό».

Αναφορικά με τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, για εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, οι οποίες πραγματοποιοήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα» κι ότι αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα παράλληλα με τις εργασίες στην Κόκκινη Λίμνη. Είπε ακόμα πως κι εκεί βρέθηκε ένα αντικείμενο το οποί εστάλη για εξέταση «και αναμένουμε τα αποτελέσματα χωρίς να ελπίζουμε όμως σε κάτι το θετικό. Απλά εξετάζουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με το περιβάλλον εκεί».

Πηγή: Φιλελεύθερος Κύπρου