«Κακή ιδέα» χαρακτηρίζει πλέον το δημοψήφισμα για το Brexit η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για τον Observer, την ίδια στιγμή όμως που το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, αποσπά το 28% των προτιμήσεων για τις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, το 55% των Βρετανών ψηφοφόρων με δικαίωμα ψήφου, θεωρούν πλέον ότι η κυβέρνησή τους δεν θα έπρεπε ποτέ να διεξάγει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή στην ΕΕ. «Κακή ιδέα» χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα το 49% των Συντηρητικών ψηφοφόρων -έναντι 43% που θεωρούν ότι άξιζε τον κόπο. Παράλληλα, το 72% των Εργατικών θεωρούν ότι ουδέποτε έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα, έναντι 18% που θεωρούν ότι ήταν σωστή ενέργεια.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, το κόμμα του Ν. Φάρταζ θα κέρδιζε 17% πίσω από τους Εργατικούς, που κερδίζουν 33% και τους Συντηρητικούς, που παίρνουν 26%.

Διαφορετική είναι η εκτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μάχη για την πρώτη θέση δίνει το Κόμμα του Brexit του Φάρατζ και το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν, που κερδίζουν 28%. Μόλις 14% φαίνεται ότι παίρνουν οι Συντηρητικοί.