Συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις είχε να δώσει ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά μέσα της Βενεζουέλας για να διαβεβαιώσει ότι το καθεστώς του σταμάτησε την απόπειρα πραξικοπήματος. Μάλιστα προανήγγειλε και διώξεις.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, πέντε στρατιώτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συμπλοκές με διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό, λίγη ώρα αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, μεταβατικός πρόεδρος και επικεφαλής της Βουλής που κατήργησε το καθεστώς, είχε πει πως εξασφάλισε την υποστήριξη «γενναίων στρατιωτικών». 

Η απόπειρα αυτή «δεν θα μείνει ατιμώρητη, μίλησα με τον γενικό εισαγγελέα. Όρισα τρεις εισαγγελείς (...) που άρχισαν να ανακρίνουν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται», είπε ο Μαδούρο, πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας, τον στρατηγό Βλαντίμιρ Παντρίνο, καθώς και αρκετά ακόμη στελέχη της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων και της κυβέρνησής του.

Δεν είχε φυσικά λέξη να πει για τις σκοκαριστικές εικόνες που είχαν κάνει το γύρο του κόσμου με τα τεθωρακισμένα του καθεστώτος να επιχειρούν να πατήσουν τον κόσμο: 

Οι εισαγγελείς θα ασκήσουν «ποινικές διώξεις για σοβαρότατα κακουργήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του Συντάγματος, του κράτους του δικαίου, του δικαιώματος στην [δημόσια] ειρήνη» συνέχισε.

Γκουαϊδό: Νέες διαδηλώσεις την Τετάρτη

Από την πλευρά του ο Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν και πάλι στους δρόμους την Τετάρτη σε νέα γύρο κινητοποιήσεων κατά του καθεστώτος. 

«Καλώ τις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν να προχωρούν μπροστά στην 'Επιχείρηση Ελευθερία'. Την 1η Μαΐου, θα συνεχίσουμε (...). Σε όλη τη Βενεζουέλα, θα είμαστε στον δρόμο», τόνισε ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος και έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες της Νοτίου Αμερικής, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.