Με ένα ιδιαίτερα ντροπιαστικό για τη χώρα μας άρθρο που αφορά το σύστημα δικαιοσύνης και της σχετικής δυσλειτουργίας, σχολιάζει η εφημερίδα Wall Street Journal, τη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Νίκαια.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έξι σχεδόν χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα, η δίκη έχει σταματήσει, αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα δυσλειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης».


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η WSJ, «η δίκη ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει 10 μήνες αλλά η διαδικασία κινήθηκε με ρυθμούς σαλιγκαριού καθώς υπήρξαν μακρές περίοδοι όπου η Αθήνα δε μπορούσε να βρει κατάλληλο χώρο ή προσωπικό. Επιπροσθέτως η μακρά απεργία των δικηγόρων το 2016 ανέβαλλε περαιτέρω την υπόθεση για έξι μήνες ενώ για μακρές περιόδους επίσης δε μπορούσε να βρεθεί προτζέκτορας έτσι ώστε να παρουσιασθούν στο δικαστήριο φωτογραφίες και βίντεο ως αποδείξεις.

Τέλος το θέμα της μη ύπαρξης θέρμανσης στο δικαστήριο ήταν άλλος ένας λόγος που η δίκη έχει καθυστερήσει» ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει πως «λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος, πολλά μέλη της οργάνωσης έχουν αφεθεί ελεύθερα από τις αρχές».


Το άρθρο στη συνέχεια σκιαγραφεί τη φασιστική οργάνωση κάνοντας λόγο για «μια οργάνωση η οποία είναι γνωστή για τους ναζιστικούς της χαιρετισμούς, τη σημαία της που ομοιάζει με τη σβάστικα, τα μαυροντυμένα μέλη της», ενώ προσθέτει πως «η βία που χρησιμοποιεί η οργάνωση στους δρόμους της Αθήνας βρίσκεται σε έξαρση».


Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως η εφημερίδα κάνει ευθεία σύνδεση της Χρυσής Αυγής με τη Χιτλερική Γερμανία καθώς μιλάει για «μια από τις πιο ακραίες πολιτικές κινήσεις που ξεκίνησε το 1993 από μια σέκτα θαυμαστών του Αδόλφου Χίτλερ και που έγινε γνωστή για τη βία που χρησιμοποιούσε απέναντι στις μειονότητες και τους αριστερούς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ανταπόκριση στις εκλογές». Μάλιστα ως αιτία της ανόδου της Χρυσής αυγής βρίσκει την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας.