Μια 27χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της από σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Καράκας, γνωστοποίησε ΜΚΟ.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στην Τσακάο, συνοικία του Καράκας που ελέγχεται από την Αντιπολίτευση, έκαναν εξάλλου λόγο για 46 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο άτομα από σφαίρες.

Η νεαρή τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο ανατολικό τμήμα του Καράκας, όταν ξέσπασαν επεισόδια καθώς διαδηλωτές αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος της στρατιωτικής εγκατάστασης.

Οι διαδηλωτές, αρκετοί με καλυμμένα τα πρόσωπα, άρχισαν να πετούν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ εναντίον ανδρών της εθνικής φρουράς (GNB).

Έπειτα από πολλές ώρες επεισοδίων, περίπου τριάντα διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα φορτηγάκι και το έστειλαν προς την κατεύθυνση της πύλης της βάσης, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Ένας από τους διαδηλωτές κατόπιν πυροβόλησε εναντίον στρατιωτικών, που ανταπέδωσαν με πολλές ριπές.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωναν εναντίον του Μαδούρο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Βουλής που κατήργησε το καθεστώς, κλιμακώνει την προσπάθειά του να ανατρέψει τον καθεστώς Μαδούρο, είχε καλέσει να γίνει την 1η Μαΐου η «μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Βενεζουέλας» για να φύγει ο Μαδούρο από την εξουσία.

Στα εκτεταμένα επεισόδια τα οποία ξέσπασαν την ίδια ημέρα αναφέρθηκαν τουλάχιστον ένας θάνατος και δεκάδες τραυματισμοί, σύμφωνα με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.