Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
lwjzfmk1pmxt6scsjuwc
Διεθνή

«Ξεκάθαρη δικτατορία» αποκαλεί η αντιπολίτευση τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε να διεξαχθούν νέες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, μετά το αίτημα του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Για ξεκάθαρη δικτατορία έκανε λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, μετά την απόφαση να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε να διεξαχθούν νέες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, μετά το αίτημα του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Είναι παράνομο να κερδίζεις ενάντια στο AKP», έγραψε στο Τwitter ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ονουρσάλ Αντιγκιουζέλ. «Αυτό το σύστημα που απορρίπτει τη βούληση του λαού και περιφρονεί τον νόμο δεν είναι ούτε δημοκρατικό, ούτε νόμιμο. Αυτό είναι ξεκάθαρη δικτατορία», έγραψε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στις δημοτικές εκλογές που είχαν γίνει στις 31 Μαρτίου ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος του CHP, είχε εκλεγεί νέος δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη, βάζοντας τέλος στην επί 25 χρόνια κυριαρχία του AKP και των ισλαμιστών προκατόχων του. Ο Ιμάμογλου ήδη ορκίστηκε δήμαρχος, αλλά το AKP κατήγγειλε παρατυπίες και κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ζητώντας την ακύρωση των εκλογών και την επανάληψή τους. Αίτημα που τελικά έγινε δεκτό.