Αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας διορίστηκε σήμερα ο μέχρι χθες Υπαρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος διαδέχεται τον παυθέντα Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Στο Προεδρικό μέγαρο πραγματοποιήθηκε το πρωί η επίσημη τελετή διαβεβαίωσης της νέου Αρχηγού, ενώπιον του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι προτεραιότητα του Σώματος είναι η πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος, προσθέτοντας ότι η απαίτηση για απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της ελλιπούς έρευνας των εξαφανίσεων γυναικών που δολοφονήθηκαν από τον ίλαρχο serial killer, ανήκει στην Αστυνομία. Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι εκεί που υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, ενώ ζήτησε συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων του 35χρονου.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Αστυνομία είναι δίπλα στους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, ρατσιστικά και φυλετικά σύνδρομα, με αμεροληψία και επαγγελματισμό.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών της Αστυνομίας αναγκάστηκα να παύσω τον Αρχηγό για να σωθεί το κύρος της Αστυνομίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε επίσης στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας τον Στέλιο Παπαθεοδώρου έως τώρα Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος είναι πτυχιούχος Νομικής, με μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση, ενώ είναι απόφοιτος και της ακαδημίας του FBI.