Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να προκαλεί παρά τις διεθνείς αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Την Τετάρτη στην Άγκυρα απευθυνόμενος σε σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχουν «αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο» και συνέχισε λέγοντας ότι «Εσείς θα σταματήσετε τις αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

«Εσείς θα αντιμετωπίσετε σαν ατσάλι κάθε απειλή σε κάθε σπιθαμή των συνόρων μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας διότι εσείς είστε ο εκπρόσωπος του λαού μας, η ατσάλινη γροθιά του, η σκληρή καρδιά του, το βλέμμα του που τρυπάει το σκοτάδι και που αγκαλιάζει το μέλλον» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κρεσέντο της πρόκλησης ολοκληρώθηκε με τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε για τους Κύπριους που τους αποκάλεσε «συμμορίες δολοφόνων» επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Όπως είπε στους σπουδαστές «εσείς είστε αυτοί που σώσατε τα αδέλφια μας στην Κύπρο που βασανίζονταν από τη βία των συμμοριών των δολοφόνων».