Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα πως η προτεραιότητα του είναι να θέσει ένα τέλος στις «σφαγές» που συντελούνται στο Χαλέπι παρά να επικεντρωθεί στο κατά πόσον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφτεί το Παρίσι αργότερα αυτό το μήνα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Παρίσι στις 19 Οκτωβρίου για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.

Όμως, ενώ ο Λαβρόφ αργότερα επισήμανε πως συζητήσανε την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου κατά τη συνάντηση του με τον Ερό στην Μόσχα, ο Γάλλος ΥΠΕΞ άφησε να πλανώνται αμφιβολίες για την επίσκεψη.

Σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφους, έπειτα από μια συνέντευξη Τύπου με τον Λαβρόφ, για να επιβεβαιώσει την επίσκεψη Πούτιν στην γαλλική πρωτεύουσα, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας τόνισε: «Η επείγουσα ανάγκη σήμερα είναι η παύση των εχθροπραξιών και ο τερματισμός των σφαγών στο Χαλέπι».

Μια γαλλική διπλωματική πηγή πρόσθεσε πως η ημερομηνία επίσκεψης του Ρώσου προέδρου δεν επιβεβαιώθηκε και πως το Παρίσι επιθυμεί να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο Χαλέπι, αλλά και στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα «σκληραίνει την στάση της».