Σε 401 μαραθώνιος σε ισάριθμες ημέρες έτρεξε ένας 34χρονος Βρετανός, με αντίπαλό όχι τον χρόνο, αλλά το φαινόμενο του bullying.

Ο δρομέας Μπεν Σμιθ, θύμα εκφοβισμού και ο ίδιος όταν πήγαινε σχολείο, ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τετάρτης τον μαραθώνιο στη γενέτειρά του, την πόλη Μπρίστολ.

Εκατοντάδες δρομείς τον ακολούθησαν, καθώς ξεκίνησε από την πλατεία Μιλένιουμ στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Παιδιά δημοτικού σχολείου έτρεξαν μαζί του στα τελευταία μέτρα του αγώνα, με τον Σμιθ να τερματίζει μετά από έξι ώρες.

Ο 34χρονος διένυσε συνολικά 10.506 μίλια (16.908 χιλιόμετρα) από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, δηλαδή έτρεξε την απόσταση Λονδίνο - Σίδνεϊ, και συγκέντρωσε πάνω από 250.000 αγγλικές λίρες, ποσό που θα δωρίσει στα ιδρύματα Stonewall and Kidscape.

Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματός του, όπως γράφει το ΑΜΠΕ ο Βρετανός δρομέας έκαψε 22,5 εκατ. θερμίδες, ενώ χρειάστηκε να αλλάξει 22 ζευγάρια παπούτσια. Παράλληλα, επισκέφθηκε 101 σχολεία, ενώ διέκοψε το τρέξιμο μόνο για 10 ημέρες, λόγω τραυματισμού.

«Για οκτώ ολόκληρα χρόνια της ζωής μου, υπήρξα θύμα bullying, κάτι που επηρέασε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μου. Αυτό με ώθησε να πάρω τη ζωή στα χέρια μου στα 18» επεσήμανε ο Σμιθ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί με τους άλλους δρομείς «επηρεάσαμε θετικά τη ζωή πολλών ανθρώπων».

Όπως πρόσθεσε, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα στηρίξουν τα ιδρύματα, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί σε κανέναν άλλον αυτό που συνέβη σε εκείνον.

Ο Μπεν Σμιθ άρχισε να τρέχει σε ημιμαραθώνιους το 2012, σε μία προσπάθεια να μειώσει το στρες και τα κιλά του, αλλά και να βελτιώσει τη διάθεσή του και την ψυχική του υγεία.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία «401 μαραθώνιοι σε 401 μέρες», τη χαρακτήρισε ταξίδι ζωής. «Ήταν φανταστικά, από τις περιοχές στις οποίες έτρεχα με άλλους δύο ή τρεις ανθρώπους έως τις άλλες στις οποίες είχα μαζί μου 287 άτομα» είπε επίσης.
Επόμενος στόχος του να συγκεντρώσει ποσό ένα εκατ. λιρών για φιλανθρωπικούς σκοπούς.