Ο τυφώνας Μάθιου ο οποίος πλήττει τις ακτές της Φλόριντα, τις τελευταίες ώρες, με την ταχύτητα των ανέμων να «πέφτει» στα 190 μίλια/ώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην κατηγορία 3,την ίδια ώρα που 2.000.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Ακόμη 600.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, με τις Αρχές να προειδοποιούν για περαιτέρω διακοπές στην ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνήτης, Ρικ Σκοτ.

Μια 58χρονη γυναίκα το πρώτο θύμα στις ΗΠΑ

Το πρώτο θύμα του τυφώνα ήταν μια 58χρονη γυναίκα η οποία πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. 

«Θα έχουμε περισσότερες διακοπές ρεύματος» ανέφερε ο Σκοτ, τονίζοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές πλημμύρες από τον τυφώνα στην περιοχή του Τζάκσονβιλ. «Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει» προειδοποίησε επίσης, προκειμένου να μην υπάρξει εφησυχασμός και να ελαχιστοποιηθούν, κατά το δυνατό, οι συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουριστικά θέρετρα, μεταξύ των οποίων το World Disney World και το SeaWorld, καθώς και τα στούντιο της κινηματογραφικής εταιρείας Universal, έχουν κλείσει.

Τρεις πολιτείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τρεις Πολιτείες. Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, ενώ περισσότεροι από 2.000.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, οι Αρχές της Φλόριντα είναι έτοιμες να κινητοποιήσουν1.800 μέλη της Εθνοφρουράς.