Νέα παρέμβαση έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, που ωστόσο με τις δηλώσεις προκαλεί και πάλι. Ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει ότι διαφωνεί με την Μέρκελ, επιβεβαιώνει όμως ότι εξακολουθεί να διαφωνεί με τον Γιάννη Βουραφάκη.

«Παραμένουν διαφορετικές οι απόψεις μου με αυτές του Γιάννη Βαρουφάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, σχολιάζοντας  λακωνικά την  χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή ο Σόιμπλε βρήκε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν ακόμη και στο γερμανικό Τύπο και κάνουν αναφορά στην κόντρα του με την Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα

«Δεν θα έπρεπε να σπαταλάτε χρόνο σε φήμες για δήθεν διαφωνία μεταξύ εμού και της Γερμανίδας καγκελαρίου στο ελληνικό ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι απόψεις μας βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος».

Τέλος,  κάλεσε την Ελλάδα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και αν τελικά θα σηκώσει το «βαρύ φορτίο», σημειώνοντας ακόμη ότι θα ήταν «τρέλα» να αποδεχθεί η Γερμανία το «blame game» (παιχνίδι ευθυνών) από τον ΣΥΡΙΖΑ.