Απέκλεισαν τον δρόμο για να περάσει ο Αμερικανός πρόεδρος και τα πάντα ακινητοποιήθηκαν. Μέχρι και μια γυναίκα που ετοιμαζόταν να γεννήσει και κατευθυνόταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο με τα πόδια, κάτι που προκάλεσε την οργή του κόσμου.

Οι αστυνομικοί έκλεισαν δρόμο στο Λος ’ντζελες για περισσότερο από 30 λεπτά, προκειμένου να κινηθεί με ασφάλεια η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα, μην επιτρέποντας την πρόσβαση σε έγκυο, η οποία παραλίγο να φέρει το μωρό της στον κόσμο στον συγκεκριμένο δρόμο και ενώ βρισκόταν απέναντι από το μαιευτήριο. Τα όργανα της τάξης της ζήτησαν να σταματήσει, μην αφήνοντας τη να διασχίσει το δρόμο. Την ίδια ώρα, μια άλλη γυναίκα έβγαλε φωτογραφία την ετοιμόγεννη να κάθεται στο παγκάκι της στάσης λεωφορείου που υπήρχε στο σημείο –για να αποφύγει τον τοκετό- και την ανέβασε στο twitter. «Η ετοιμόγεννη αυτή γυναίκα προσπαθεί να πάει να γεννήσει στο Sinai Medical Center, αλλά δεν μπορεί λόγω του Ομπάμα», έγραψε μια άλλη χρήστρια.

Από την πλευρά της η αστυνομία, συνομιλώντας με δημοσιογράφο που έφθασε στο σημείο, τόνιζε ότι μόλις ελέγξουν το σημείο και ανάψουν το πράσινο φως για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου θα έρθει ένα ασθενοφόρο για να ελέγξει την κατάσταση της εγκύου και ότι θα επιτραπεί στη γυναίκα να πάει στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το περιστατικό στο KNBC-TV. Εξήγησε όμως, ότι «δεν μας είπε ότι είναι ετοιμόγεννη και δεν μας έδωσε κάποια ένδειξη ότι συμβαίνει κάτι επείγον. Περίμενε για λίγο μέχρις ότου ο σύζυγός της μας ρώτησε για πόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να περάσουν απέναντι. Και πάλι, όμως, δεν μας είπε ότι γεννάει. Μας είπε απλά ότι χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο. Αμέσως οι αξιωματικοί που βρίσκονταν στο σημείο κάλεσαν ένα ασθενοφόρο. Εν τω μεταξύ η αυτοκινητοπομπή πέρασε, ο δρόμος άνοιξε και μπορούσε να περάσει το δρόμο για να πάει στο νοσοκομείο, πριν ακόμη το ασθενοφόρο φθάσει στο σημείο», πρόσθεσε.