Αεροπορική επίθεση κατά του υπό παναμαϊκή σημαία, ελληνικών συμφερόντων, δεξαμενόπλοιου Araevo πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για πλοίο συμφερόντων της Aegean Oil, δηλαδή της εταιρείας του ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη!

Γιατί βομβαρδίστηκε το τάνκερ; Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το καράβι θεωρήθηκε «ύποπτο» επειδή αθέτησε διαταγές μή εισόδου στο λιμάνι της Ντέρνα, προπύργιο των ισλαμιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Από τον βομβαρδισμό ένας 29χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός έχασαν τη ζωή τους. «Δόθηκαν διαταγές στο πλοίο να σταματήσει μόλις προσεγγίσει το λιμάνι της Ντέρνα για να επιβεβαιωθεί εάν το φορτίο του περιελάμβανε ή όχι όπλα και πυρομαχικά με προορισμό τους εξτρεμιστές που ελέγχουν την πόλη, αλλά το πλήρωμα δεν συμμορφώθηκε, γεγονός που το κατέστησε ύποπτο στα μάτια του στρατού που πολεμά την τρομοκρατία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μεσμάρι.

Το τάνκερ είχε αγκυροβολήσει φορτωμένο με 1.600 τόνους πετρέλαιο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πληροφορίες της ελληνικής ακτοφυλακής, με 26μελές πλήρωμα, 21 Φιλιππινέζους, 3 Ελληνες και 2 Ρουμάνους.

Το πλοίο ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα- Ντέρνα, χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές- παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί- προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα, πάντα, με το Reuters, η Aegean Shipping Enterprises Co έκανε γνωστό, ότι δεν σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου μετά από την αεροπορική επίθεση.

Πηγή: aeklive.gr