Η Ελλάδα πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία στην οποία να περιλαμβάνονται οι έως τώρα δεσμεύσεις της, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Βιώσιμη λύση εντός ευρωζώνης

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε όλες τις πλευρές να έρθουν σε μια συμφωνία για να αποφευχθεί μια αναταραχή στις διεθνείς αγορές και αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αρκετές δυσκολίες. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης λύσης που θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε ένα υγιές πλαίσιο. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ζήτησε το οικονομικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να δημιουργεί ανάπτυξη για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.  

Με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα από τη Βαυαρία ο Μπαράκ Ομπάμα, στις οποίες έδινε έμφαση στο τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες και όχι στις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε αν έχει αλλάξει η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Η θέση μας είναι ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να προσέλθουν στον διάλογο με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία» είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, οι οποίες,όπως τόνισε, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνονται στην τελική συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο υπουργός οικονομικών Τζακ Λιου είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, Ευρωπαίους αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.