Τουλάχιστον 13 ένοπλοι που πιστεύεται ότι ήταν μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, καθώς και τρεις άμαχοι, σκοτώθηκαν σε διάφορες επιθέσεις το Σαββατοκύριακο γύρω από τη Λίμνη Τσαντ, είπαν σήμερα πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας του Τσαντ.

Μέλη της Μπόκο Χαράμ υπάρχουν εξάλλου φόβοι πως απήγαγαν περίπου 30 ανθρώπους από το παρόχθιο χωριό Κατίκιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Οι όμηροι πιστεύεται ότι αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε τέσσερα ταχύπλοα και μεταφέρθηκαν προς άγνωστο προορισμό, είπε η μία από τις πηγές, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Μπόκο Χαράμ, η οποία πλέον αυτοαποκαλείται Επαρχία Δυτικής Αφρικής του Ισλαμικού Κράτους, πολεμά με στόχο την εγκαθίδρυση ενός εμιράτου στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Σύμφωνα με μία από τις πηγές, το χωριό Μέντι "δέχθηκε επίθεση από ένοπλους που επέβαιναν σε μηχανοκίνητα πλεούμενα".

"Ο στρατός ανταπέδωσε τα πυρά τους και σκότωσε 13 από τους επιτιθέμενους. Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν. Την ίδια ημέρα, πιθανόν μαχητές της Μπόκο Χαράμ έκοψαν τους λαιμούς τριών κατοίκων του χωριού Μπλαρίγκι".
Τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι της νήσου Φιτίν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έπειτα από επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα το χωριό τους να καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.