Ποσότητα ίση με έξι γεύματα πετά κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα στα σκουπίδια ένα βρετανικό νοικοκυριό, πετώντας ταυτόχρονα περίπου 60 λίρες- κάτι περισσότερο από 70 ευρώ- , σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η αξία των «απορριμμάτων» πλησιάζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Skynews.

Εκτιμάται πως η ποσότητα φαγητού που καταλήγει στα σκουπίδια ισούται με 24 εκατομμύρια φέτες ψωμί, 5,8 εκατομμύρια πατάτες και 5,9 εκατομμύρια ποτήρια γάλακτος ενώ 86 εκατομμύρια ολόκληρα κοτόπουλα καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία, η έλλειψη σωστής ενημέρωσης για την αποθήκευση και τη σηματοδότηση των προϊόντων,η υπερεκτίμηση των μερίδων και η αγορά μεγαλύτερων ποσοτήτων από τις αναγκαίες είναι μερικοί από τους λόγους που οδηγούν τους καταναλωτές στον να πετούν φαγητό.

Τα νοικοκυριά έχουν περιορίσει τα απορρίμματα κατά 21% από το 2007, κερδίζοντας περίπου 15,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ο ρυθμός μείωσης των βρώσιμων απορριμμάτων μειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια και 4,2 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων που θα μπορούσαν να φαγωθούν καταλήγουν στα σκουπίδια.

Η μισή ποσότητα εκτιμάται πως ρίχνεται στα σκουπίδια απευθείας από το ψυγείο ή το ντουλάπι, χωρίς να περάσει από το τραπέζι.