Το κλειστό κύκλωμα καταστήματος στην πόλη Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας της Zhejiang στην Κίνα, κατέγραψε τα πλάνα που απεικονίζουν έναν άνδρα να παρενοχλεί μία μητέρα μέσα σε ασανσέρ και να δέχεται το μένος της ίδιας αλλά και της μικρής της κόρης.
Στο βίντεο, εντυπωσιάζει το θάρρος της μικρής που έσπευσε να βοηθήσει τη μητέρα της μετά την άνανδρη κίνηση του αγνώστου.

Παρά τη σεξουαλική του παρενόχληση, εκείνος επιτίθεται με θράσος στην εξοργισμένη μητέρα, και τότε έκπληκτος βλέπει το μικρό κοριτσάκι να τον χτυπάει με όση δύναμη έχει.

Στη συνέχεια, αναγκάζεται να φύγει προς δικαίωση της μητέρας και της κόρης της, η συμπεριφορά της οποίας αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς.

Όλα αυτά στην Κίνα, ένα κράτος που προωθεί ακόμα τις σεξιστικές διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα.

Στη χώρα, οι γονείς καλλιεργούν από νωρίς στα παιδιά τους την ιδέα ότι τα κορίτσια δεν μπορούν ή δεν πρέπει να ασκούν τα ίδια επαγγέλματα με τα αγόρια, ένα στερεότυπο που βρίσκει συνέχεια στο πανεπιστήμιο αλλά και στην αγορά εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες στην Κίνα σημειώνουν πολύ υψηλές  βαθμολογίες στις εξετάσεις για την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, επειδή πολλά πανεπιστήμια επιδιώκουν να υπάρχει μια ισορροπημένη αναλογία ανάμεσα στα δύο φύλα, συχνά χαμηλώνουν τα κριτήρια για τους άντρες, με αποτέλεσμα κοπέλες με υψηλότερους βαθμούς να μένουν εκτός.

Το υπουργείο Παιδείας της Κίνας επιμένει ότι δεν επιτρέπει την ύπαρξη συγκεκριμένων ποσοστώσεων, "παρά μόνο στις ακαδημίες του στρατού και της αστυνομίας". Ωστόσο οι ποσοστώσεις υπάρχουν ανεπίσημα σε πολλά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

"Στην Κίνα ο σεξισμός είναι παντού και ο κόσμος έχει πλέον συνηθίσει σε αυτόν, οπότε του είναι εύκολο να τον αγνοήσει", δήλωσε η φοιτήτρια - ακτιβίστρια Σιάο Μέιλι σε πρόσφατη συνέντευξη της στο βρετανικό BBC. Και καταλήγει:
"Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει στην ιδέα ότι οι άντρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες σε πολλά πράγματα. Γι' αυτό όταν οι γυναίκες άρχισαν να διαπρέπουν, τρόμαξαν και το βρήκαν προβληματικό".