Πέντε 24ωρα μετά τον βαρύ τραυματισμό του Μίχαελ Σουμαχερ, η γερμανική εφημερίδα "Bild" αποκαλύπτει την αλήθεια για το δράμα του πρώην πιλότου της Formula 1.

Ο 44χρονος Γερμανός κτύπησε σοβαρά αφότου είχε σώσει νωρίτερα το κοριτσάκι ενός φίλου του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας.  

Την ώρα που η επί 14 χρόνια μάνατζέρ του, Σαμπίνε Κεμ, δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι ο "Σούμι" δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα  όταν έπεσε πάνω σε βράχο, η "Bild" στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι ο 44χρονος Γερμανός έπεσε σε μία "παγίδα" ενώ είχε βοηθήσει λίγα λεπτά νωρίτερα ένα μικρό κορίτσι, παιδί ενός φίλου του με τον οποίο έκαναν εκείνη την ώρα σκι.   

Σύμφωνα με την Bild, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 που αύριο έχει γενέθλια - κλείνει τα 45-  και ο 14χρονος γιος του Μικ έκαναν σκι με μία φιλική παρέα στο Μαριμπέλ, όταν η κόρη ενός φίλου του είχε πτώση από μία πλαγιά που κατέβαινε.

Ο Σουμάχερ, ως εμπειρότερος σκιέρ της παρέας, έτρεξε να τη βοηθήσει. Αφότου βοήθησε το κοριτσάκι, βγήκε από την προκαθορισμένη διαδρομή και πιθανώς αγνοώντας (εσκεμμένα ή μη τις σχετικές ενδείξεις του χιονοδρομικού κέντρου) πάτησε σε βαθύ χιόνι και εν συνεχεία έπεσε κτυπώντας με το δεξί μέρος του κεφαλιού του σε έναν βράχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σουμάχερ νοσηλεύεται για πέμπτη μέρα σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Οι γιατροί δεν παρέχουν παρά μόνο μετρημένη ενημέρωση για την πορεία της υγείας του και δεν κρίνουν σκόπιμο να εκδίδουν ανακοινώσεις αν δεν υπάρχουν ουσιαστικές μεταβολές. Την ίδια ώρα, η σύζυγός του Κορίνα, βρίσκεται σε πολύ  άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο,  είναι πολύ δυνατή, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.  

Δείτε τη «μοιραία» διαδρομή

Τη μοιραία διαδρομή που ακολούθησε ο Μίκαελ Σουμάχερ το πρωί της Κυριακής στο χιονοδρομικό κέντρο του Μέριμπελ και οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του βιντεοσκόπησε η γερμανική Bild.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας βρέθηκε στο σημείο και αναπαρέστησε το τρόπο που κινήθηκε στην πλαγιά ο 44χρονος πρώην οδηγός της F1. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Σουμάχερ ενώ βρισκόταν εντός της πίστας, σε κάποιο σημείο αποφάσισε να περάσει στο δύσβατο κομμάτι της πλαγιάς, όπου το χιόνι ήταν απάτητο και υπήρχαν παντού μεγάλοι βράχοι και πέτρες. Αυτή η απόφασή του να βρεθεί ανάμεσα στις παγίδες θανάτου είναι ακομη ανεξήγητη, καθώς ακόμη και πολύ πιο έμπειροι σκιέρ απέφευγαν να περάσουν από κει.

Η μόνη εξήγηση που έχει δοθεί ως τώρα για την απόφαση του Σουμάχερ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, έρχεται από τον Κάι ΈΜπελ, δημοσιογράφο και φίλο του, ο οποίος αποκάλυψε ότι παλιότερα του είχε πει: «Εγώ προχωρώ με το δόγμα του πεπρωμένου. Δεν μπορώ να μην κάνω κάποια πράγματα από το φόβο πως μπορεί να πάθω κάτι. Αν είναι να μου συμβεί, τότε ίσως είναι γραφτό μου»...

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player