Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες για τον τρόπο που ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέλεξε να εκτελέσει τον άλλοτε μέντορά του και θείο του Γιονγκ Σονγκ Ταέκ, όπως αναμεταδίδει κινεζική εφημερίδα.

Τον έγδυσαν και γυμνό τον πέταξαν μέσα σε ένα κλουβί με 120 κυνηγόσκυλα για να τον φάνε ζωντανό, γράφει η κινέζικη εφημερίδα Wen Wei Po.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κυνηγόσκυλα είχαν μείνει ατάιστα για τρεις μέρες και επί μια ώρα ξέσκιζαν το κορμί του 67χρονου αλλά και άλλων πέντε βοηθών του, που εκτελέστηκαν μαζί του!

Αυτό το είδος της εκτέλεσης ονομάζεται quan jue αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο κατηγορούμενος Γιανγκ συγκέντρωσε δίπλα του ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε μια αντεπαναστατική φράξια όπως αυτές που υπάρχουν στην σύγχρονη εποχή στην οποία ήταν ο αρχηγός για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεπώς, υπέπεσε στο φρικτό έγκλημα της προσπάθειας ανατροπής του κράτους (...) Εδώ και πολύ καιρό ο Γιανγκ είχε μια βρώμικη πολιτική φιλοδοξία. Δεν τόλμησε να σηκώσει το κεφάλι του, όταν ο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν ζωντανοί. (...) ’ρχισε να αποκαλύπτει τα πραγματικά του "χρώματα", πιστεύοντας ότι ήταν ακριβώς ο χρόνος για να κάνει πράξη την άγρια φιλοδοξία του κατά την περίοδο της ιστορικής αλλαγής, όταν αντικαταστάθηκε η γενιά της επανάστασης», ανέφερε η ανακοίνωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA την ημέρα της εκτέλεσης.