Τουλάχιστον 3 άνθρωποι, 2 αστυνομικοί και ένας πολίτης, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και των σιιτών πολιτοφυλάκων ενός του αεροδρομίου της Σαναά, την ώρα που φονικές συγκρούσεις σημειώνονται τις δύο τελευταίες ημέρες σε περιοχές γύρω από τη Ράντα, στην κεντρική Υεμένη.

Εντός του διεθνούς αεροδρομίου της Υεμένης ξέσπασαν χθες το βράδυ συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ένοπλων πολιτοφυλάκων που έχουν αναπτυχθεί στην τοποθεσία αυτή μετά την κατάληψη της Σαναά την 21η Σεπτεμβρίου από τους μαχητές του σιιτικού κινήματος Ανσαρουάλα.

«Δύο αστυνομικοί όπως και ένας πολίτης που βρίσκονταν στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου σκοτώθηκαν» στις μάχες που είχαν ως αποτέλεσμα, για ένα σύντομο διάστημα, να ανασταλεί κάθε δραστηριότητα στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.

Οι μάχες σημειώνονται έπειτα από μία στάση εργασίας που πραγματοποίησαν για πολλές ώρες οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ζητώντας την απόσυρση των σιιτών παραστρατιωτικών, που αποτελούν πηγή έντασης καθώς προκαλούν με τις ενέργειές τους και κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε επιβάτες και εργαζομένους, σύμφωνα με τους απεργούς.

Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρεσβευτές δυτικών χωρών εξέφρασαν παράπονα ότι «οι (σιίτες) πολιτοφύλακες Χούτι διενήργησαν ελέγχους στις αποσκευές διπλωματών στο αεροδρόμια κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών».