Στα μέσα του 2009, ο Brian Acton ήταν ο μηχανικός λογισμικού που κανείς δεν ήθελε να προσλάβει. Παρά τις δεκαετίες εμπειρίας του σε εταιρείες όπως η Yahoo και η Apple, απορρίφθηκε από τα δύο μεγαλύτερα «αστέρια» του Ίντερνετ εκείνη την εποχή. Πρώτα το twitter είπε «όχι» το Μάιο της χρονιάς εκείνης και εν συνεχεία ήρθε η απόρριψη από το Facebook λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο. 

Σήμερα, όπως αναφέρει το Forbes, αποδεικνύεται ότι η απόρριψη αυτή ήταν ένα λάθος αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν ο Acton διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βρει δουλειά σε καμία από τις μεγάλες εταιρείες, αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του, ακολουθώντας το δρόμο των start-up.

Συνεργαζόμενος με ένα άλλο πρώην στέλεχος της Yahoo, τον Jan Koum, βοήθησε στο «χτίσιμο» της WhatsApp, μιας εταιρείας που είναι σήμερα ο βασιλιάς του cloud-messaging. Η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας αυτές της ημέρες, καθώς το Facebook συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι 16 δισ. δολαρίων σε μετοχές και μετρητά, μαζί με 3 δισ. δολάρια σε μετοχές για τους ιδρυτές. 

Με τουλάχιστον 20% μερίδιο στην εταιρεία, ο Acton αναμένεται να εισπράξει 3 δις. δολάρια μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή. 

Η περίπτωσή του, μάλιστα, αναμένεται να μείνει στην ιστορία ως ένα παράδειγμα κακής τύχης, επιμονής και ανταμοιβής καθώς και μία υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει τους μάνατζερς που ασχολούνται με τη επιλογή προσωπικού.