Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
υπυγειας
Ελλάδα

Ο ΙΣΑ ζητά από τον Ξανθό να ανακαλέσει την ακύρωση των εκλογών στον ΠΙΣ

Την ανάκλησή της απόφασής του να ακυρώσει τις νόμιμες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ζητά από το υπουργό Υγείας ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας, αυτός της Αθήνας.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να ακυρώσει τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του ζητά από τον Υπουργό Υγείας, να ανακαλέσει την απόφασή του, εκφράζοντας την ανησυχία του κι επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος «παραμένει ακέφαλος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία, η φωνή του ιατρικού σώματος πρέπει να παραμείνει ισχυρή».

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του, για τις εξελίξεις στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος παραμένει ακέφαλος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία, η φωνή του ιατρικού σώματος πρέπει να παραμείνει ισχυρή.

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι αναγνωρίζει μόνο το αιρετό ΔΣ του ΠΙΣ που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία και απορρίπτει πρακτικές που αντιβαίνουν στην νομιμότητα .

Ο ΙΣΑ καλεί τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα και να σταματήσουν να προτάσσουν παραταξιακά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά να δείξουν ομοψυχία και συσπείρωση απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι ασθενείς.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να παραμείνουν ισχυροί προς όφελος των ιατρών, των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας.