Για τρίτη φορά, από το 2015 έως και το 2019, επιτέθηκε σήμερα ο Ρουβίκωνας στο κτίριο της Βουλής. 

Πιο συγκεκριμένα, οι επιθέσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2015, όταν και σήκωσαν πανό στο περιστύλιο υπέρ των «πολιτικών κρατουμένων», ζητώντας την κατάργηση του «τρομονομόμου» και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και συγγενικών προσώπων μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το δεύτερο περιστατικό εκτυλίχτηκε τον Ιούλιο του 2017, οπότε και πραγματοποιήθηκε επίθεση για την Ηριάννα. Εκείνη τη φορά, περίπου 30 άτομα είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς από τη Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασαν έως την είσοδο του Κοινοβουλίου. Πέταξαν τρικάκια και σήκωσαν και εκείνη τη φορά πανό στο περιστύλιο. Είχαν γίνει συλλήψεις αλλά μετά από συνεννόηση του Νίκου Βούτση και τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
Rouvikonas1












Τέλος, η σημερινή επίθεση αποσκοπούσε να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έχει προσαχθεί ένας άνθρωπος και άγνωστο είναι αν θα του απαγγελθούν κατηγορείς αν διαπιστωθεί ότι είναι ένοχος ή η κυβέρνηση θα μιμηθεί την τακτική της προηγούμενη επίθεσης και θα τον αφήσει ελεύθερο.

Τι προηγήθηκε σήμερα

Επίθεση στη Βουλή εξαπέλυσε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ομάδα αγνώστων οι οποίοι έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο της Βουλής πετώντας καπνογόνο και κόκκινες μπογιές.

Tα περίπου 15 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση ανέβηκαν από τα σκαλιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έφτασαν στην επίσημη είσοδο του μεγάρου της Βουλής προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι ομάδα αγνώστων πέταξαν ένα καπνογόνο και μπογιές στην είσοδο της Βουλής και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι άγνωστοι μπαχαλάκηδες έφυγαν από τον προαύλιο χώρο της Βουλής ανενόχλητοι. Δεν υπήρξαν προσαγωγές από τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φρούρηση του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων.