Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας από σήμερα, 22 Μαΐου, και έως 5 Ιουνίου 2019 λόγω των Ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και όλες οι διαδικασίες διενέργειας πλειστηριασμών. Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της αυτόφωρης διαδικασίας και της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων, αυτά θα ρυθμιστούν από τους προϊσταμένους των κατά τόπους δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά από 22 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2019.

Τα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά από 22 Μαΐου έως και την 31η Μαΐου 2019. Σε περίπτωση που υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου.

Επίσης, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναστέλλονται οι εργασίες από την 22η έως και την 31η Μάιου 2019 και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 7η Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν την 22η Μαΐου και αν δεν περατωθούν θα συνεχιστούν μετά την 7η Ιουνίου.

Παράλληλα, αναστέλλονται όπως αναφέρει το  lawandorder.gr, οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας από 24 έως και 28 Μαΐου και σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών αναστέλλονται από την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου.

Τέλος, για το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20η έως και την 29η Μαΐου.