Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καθορίζει τις ημέρες, που τα δικαστήρια θα παραμένουν κλειστά για τη διενέργεια των εκλογών (βουλευτικών ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών), ως εξαιρετέες για τις πάσης φύσεως προθεσμίες ζητάει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες παραρηρούνται διαφορετικές αποφάσεις των Συμβουλίων Διοίκησης των δικαστηρίων σε θέματα που ανακύπτουν από την αναστολή λειτουργίας τους, όπως οι προθεσμίες κατάθεσης δικογράφων, ενδίκων μέσων και βοηθημάτων.
Για αυτό το λόγο η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους δικηγόρους να ενημερώνονται για τις αποφάσεις των οικείων δικαστικών σχηματισμών για αυτά θέματα.

Η ανακοίνωση καταλήγει:
«Η Συντονιστική Επιτροπή, για λόγους ασφάλειας δικαίου και προκειμένου να υπάρχει εφεξής ενιαία αντιμετώπιση στα θέματα αυτά σε όλα τα δικαστήρια της Χώρας, κρίνει αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, ώστε να οριστούν οι ημέρες, που τα δικαστήρια θα παραμένουν κλειστά για τη διενέργεια των εκλογών (βουλευτικών ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών), ως εξαιρετέες για τις πάσης φύσεως προθεσμίες.»