Για περισσότερο από 2,5 χρόνια οι άνδρες της αστυνομίας ερευνούσαν την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού από τη Θεσσαλονίκη. Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2015, όταν έφυγε από τα σφαγεία της περιοχής του, όπου πήγε για να παραδώσει ζώα. Εκεί είχε συνάντηση και με έμπορο ζώων, ο οποίος του χρωστούσε χρήματα. Ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό, και έμελλε έτσι όπως αποδεικνύεται, να είναι και ο άνθρωπος που τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητό του.

Οι έρευνες των αστυνομικών ,παρ’ ότι έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν από τον κύριο ύποπτο, ωστόσο κινήθηκαν γύρω από τον κύκλο των βασικών υπόπτων, μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως δράστης.

Αφού ολοκληρώθηκε μία μεγάλη σειρά από έρευνες που δεν έφεραν αποτέλεσμα, εντός του νομού Θεσσαλονίκης ,αλλά και εκτός, κι αφού αποκλείστηκαν όλα τα σενάρια, οι επικεφαλής των ερευνών έκαναν την απλή σκέψη ότι αφού δεν υπάρχει πουθενά το αυτοκίνητο και ο εξασφανισμένος, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πέρασε τα σύνορα ή τα διόδια, ίσως τότε να είναι θαμμένος κάπου στην περιοχή.

 Ηνα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί ήταν το πώς θα εντόπιζαν το αυτοκίνητο του Γραικού καθώς όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων της Παρασκευής «δεν μπορείς να αρχίσεις να σκάβεις για κάτι για το οποίο δεν έχεις στοιχεία που δεν έχεις εκεί».

Η λύση στην οποία κατέφυγε η αστυνομία ήταν να ζητήσει τη συνεργασία της ομάδας του καθηγητή Γεωφυσικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Γεωφυσικης του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είναι αυτός που πραγματοποίησε και το «σκανάρισμα» στο υπέδαφος του λόφου Καστά στον τύμβο της Αμφίπολης.

 Οι επιστήμονες στου οποίους περιλαμβάνονταν ο επίσης καθηγητής Δημήτρης Φάταλας και τρεις διδάκτορες οι Αλέξανδρος Σταμπολίδης, Νεκταρία Διαμαντή και Ηλίας Φήκας υπέδειξαν μετά την έρευνά τους δύο σημεία ως πιθανά σημεία. Στο πρώτο βρέθηκαν μόνο παλιοσίδερα ενώ στη συνέχεια η «ανασκαφή» έφερε στο φως το αυτοκίνητο του 59χρονου και το πτώμα του.

Διαβάστε επίσης: 

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή που «ξεθάβουν» το αυτοκίνητο του Γραικού