Μετρητά και τιμαλφή που η αξία τους φτάνει τα 45.000 ευρώ, είχε αποκομίσει από τα θύματά της μια σπείρα απατεώνων που δρούσε από τις 3 Μαΐου στη Λάρισα και το Βόλο και εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών των τοπικών υποδιευθύνσεων Ασφάλειας που συνέλαβαν τρία μέλη της ηλικίας 50, 51 και 19 χρόνων.

Οι απατεώνες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένους παριστάνοντας τον γιατρό, τον αστυνομικό ή ακόμη και το παιδί τους, τους έπειθαν ότι ο γιος ή η κόρη τους προκάλεσε τροχαίο με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό και ζητούσαν χρήματα και κοσμήματα, δήθεν για την αμοιβή ιατρικών υπηρεσιών ή για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες. Μάλιστα, δεν δίσταζαν να παραλάβουν τη λεία τους πρόσωπο με πρόσωπο με τα θύματα, έξω από τα σπίτια τους.

Με τον τρόπο αυτό, εξαπάτησαν τουλάχιστον επτά άτομα και αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο σε άλλα έξι. Σε ένα σπίτι και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκε, αλλά στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν ένας χρυσός σταυρός, 170 ευρώ, τρία κινητά, δύο καπέλα και τέσσερα γάντια και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για απάτη, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες. Στο μεταξύ, αναζητείται ένας συνεργός τους που παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής και οι έρευνες για την ταυτοποίησή του συνεχίζονται.