Το 15ο Athens Pride θυμάται και τιμά τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ένα τμήμα από την παρέλαση σταμάτησε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος.

Άτομα από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και οικογένειες φώναζαν συνθήματα για τον Ζάκ και σήκωσαν πλακάτ γράφοντας Όλα είναι Ζακ και Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ αλλά και δικαίωση για τον Ζακ

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα έγινε η μεγάλη ετήσια παρέλαση του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», το Athens Pride φέτος τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλεί τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί οι πολύχρωμες σημαίες κυματίζουν στο Σύνταγμα. Η μεγάλη γιορτή ξεκινά από τους φορείς και τους υποστηρικτές του Pride που δίνουν το παρών στη γιορτή της Αθήνας.

Κεντρικές διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής, βάφτηκαν στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.
4824131
4824147
4824149


Από το πρωί η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει από περίπτερα όπου γίνονται δράσεις όπως body painting, rainbow games, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται μουσική, ενώ ακολουθεί η μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το Athens Pride, φέτος, τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλεί τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.