Η υπόθεση της ειδεχθούς της δολοφονίας της 6χρόνης Στέλλας από τον πατέρα της, συνταξιούχο αστυνομικό, τον Απρίλιο του 2017, αναβίωσε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Εφετείου της Αθήνας.

Το 6χρόνο κοριτσάκι μετά την ομολογία του πατέρα της πως την δολοφόνησε εντοπίστηκε σε κάδο απορριμμάτων δύο τετράγωνα από το σπίτι της οικογένειας στην Αγία Βαρβάρα.

Αρχικά, ο πατέρας είχε ισχυριστεί ότι τα μεσάνυχτα διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι και απήγαγαν το κοριτσάκι ενώ ο ίδιος και ο γιος του κοιμόταν.


Η δευτοβάθμια δίκη άρχισε με την συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της 6χρόνης η οποία δύο χρόνια μετά προσπαθεί ακόμα να εξηγήσει πως ο τότε συζυγός της και πατέρας των δύο παιδιών τους, έπραξε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.


Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, η γυναίκα περιέγραψε πως ενώ εκείνη ήταν στο νοσοκομείο για επέμβαση χολής, τότε σύζυγος της, της τηλεφώνησε, υποστηρίζοντας ότι η κόρη τους έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές.

«Το πρωί που τον πήρα τηλεφωνο δεν το σήκωνε, μετά όταν ήρθαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο τον ξαναπήρα και μου είπε «μπήκαν κλέφτες στο σπίτι πάθαμε κάτι φοβερό πήραν τα χρυσαφικά σου».!

Στη συνέχεια, όπως είπε, μετά από δική της πίεση, της είπε ότι «έχουμε ένα άλλο θέμα μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλιτσα».

«Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί; Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια, το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια…»είπε η μητέρα.

Η γυναίκα εξήγησε στο Δικαστήριο πως μέχρι και σήμερα ψάχνει να βρει το γιατί.

«Αυτό το γιατί μας τρώει. Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο» ανέφερε η μάρτυρας.

Παράλληλα, η γυναίκα εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος αστυνομικός, τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι της δίπλα στον αδελφό της την ώρα που κοιμόταν ώστε να έχει άλλοθι που να ενισχύει το σενάριο της απαγωγής. «Ο γιος μου μου είπε ότι της κράταγε το χεράκι πριν κοιμηθεί. Δεν μου είπε καθόλου ότι έκλαιγε η Στέλλα. Εγώ πιστεύω ότι όταν ο Μάριος της κράτησε το χέρι ήταν ήδη νεκρή. Το παιδί βρέθηκε στον κάδο με τα ρούχα που φόραγε το απόγευμα, όχι με τις πιτζάμες» εξήγησε η μητέρα.

Στη συνέχεια, στο Δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός που εντόπισε το κοριτσάκι στον κάδο, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από την υπόθεση.

«Δεν του άξιζε αυτού του παιδιού να καταλήξει στα σκουπίδια» κατέθεσε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, περιγράφοντας «εντοπίσαμε τον κάδο και βρήκαμε μία σακούλα σκουπιδιών, την ανοίξαμε και μέσα υπήρχε μία κόκκινη κουβέρτα και μία δεύτερη σακούλα μέσα στην οποία ήταν το παιδί».

Ο μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά «με εξαίρεση αυτά που βίωσα στο Μάτι, η υπόθεση που μου έχει μείνει είναι αυτή, της Στέλλας, την βγάλαμε από τον κάδο και ήταν σαν να κοιμάται» ανέφερε ο αστυνομικός στο Δικαστήριο.

Ταυτόχρονα, ο αστυνομικός αξιολογώντας την στάση του κατηγορουμένου μετά την πράξη του ανέφερε πως δείχνει επιμέλεια και προεργασία.«Το γεγονός ότι μέσα στη σακούλα είχε βάλει το πτώμα και από πάνω άλλες σακουλες και μετά κουβέρτα για να το καλύψει, το γεγονός ότι είχε αφαιρέσει τα κοσμήματα από το σπίτι για να δείχνει ληστεία, το κουκλάκι του παιδιού που είχε πετάξει σε άλλο κάδο, όλα αυτά δείχνουν ότι είχε γίνει προεργασία» τόνισε ο μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται στις 25 Ιουνίου.