Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt, ηγήθηκε μιας ομάδας 28 αντιπροσώπων από 15 ελληνικές εταιρείες από τομείς τόσο διαφορετικούς όπως η βιοτεχνολογία, η προηγμένη παραγωγή, η γεωργία, η ψηφιακή τεχνολογία και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Σύνοδο Κορυφής για τις επενδύσεις SelectUSA 2019, που έλαβε χώρα από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2019 στην Ουάσιγκτον. Το SelectUSA είναι το γεγονός για την προώθηση υψηλού επίπεδου επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνδέει διεθνείς εταιρείες με Αμερικανικούς οργανισμούς οικονομικής ανάπτυξης για την διερεύνηση ευκαιριών επιχειρηματικών επενδύσεων.

"Η επένδυση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια σπουδαία στρατηγική ανάπτυξης για οποιαδήποτε ελληνική εταιρεία και καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, είμαι ευτυχής που βλέπω τόσο μεγάλο ενδιαφέρον", δήλωσε ο Πρέσβης Pyatt. "Η Ελλάδα είχε μία από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες σε σχέση με το μέγεθος της καθώς και την μεγαλύτερη της αντιπροσωπεία από κάθε άλλη χρονιά, και είμαι υπερήφανος που τις συνόδεψα στις ΗΠΑ μαζί με τον Υπουργό κύριο Χουλιαράκη για να βρουν ευκαιρίες και να συμβάλουν στην οικονομική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας."

Οι συνολικές επενδύσεις από την Ελλάδα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο τέλος του 2017, με άμεση υποστήριξη 2.700 αμερικανικών θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα κατατάσσεται επίσης ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που νεοσύστατες επιχειρήσεις συμμετείχαν στην ελληνική αντιπροσωπεία - συνολικά τέσσερις - συμπεριλαμβανομένης και μίας που συμμετείχε στη φετινή ελληνική αντιπροσωπεία στο φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας SxSW στο Ώστιν, Τέξας, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας. Προηγούμενοι συμμετέχοντες του SelectUSA από την Ελλάδα ανακοίνωσαν επενδυτικά σχέδια ύψους 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων.