Την αρχειοθέτηση της έρευνας για τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες. Η έρευνα άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε εκτός από τον Κ. Σημίτη, μέλη της οικογένειάς του αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών του.

Συγκεκριμένα, η Αρχή είχε ζητήσει συνολικά το άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση αρχειοθετήθηκε στο σύνολό της καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση διερευνήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη.

Το έναυσμα της έρευνας έδωσαν δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν του Γάλλου, Μισέλ Ζοσερέν, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε επιχειρηματικό όμιλο, που ενεπλάκη στην προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου για τις φρεγάτες.Η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.