Αρχίζουν την προσεχή Πέμπτη οι απολογίες στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με πρώτους τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 34χρόνου μουσικού, Παύλου Φύσσα που έδωσε και το έναυσμα για την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η πρόεδρος σήμερα ανακοίνωσε την έναρξη της απολογητικής διαδικασίας με πρώτη υπόθεση αυτήν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία ο Γιώργος Ρουπακιάς , ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας .

Κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του 34χρονου , ο Ιωάννης Καζαντζόγλου επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στην δολοφονία οι :Ιωάννης Άγγος ,Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης ,Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης,Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός,Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης,Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος,Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας ,Λέων Τσαλίκης , Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν παραπεμφθεί συνολικά 68 κατηγορούμενοι ,από τους οποίους οι 65 είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και πολλοί για σοβαρότατες πράξεις με κορυφαία την δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, από το μαχαίρι του μέλους της οργάνωσης Γιώργου Ρουπακιά. Οι 18 από τους 65 κατηγορούμενους είναι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.



Το δικαστήριο εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2020. Με την ολοκλήρωση των απολογιών , πιθανότατα μέσα στο φθινόπωρο , η σκυτάλη της διαδικασίας θα περάσει στους εισαγγελείς της έδρας, οι οποίοι θα εισηγηθούν στους δικαστές επί της ενοχής ή μη όλων των κατηγορουμένων. Θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι των δύο πλευρών , με την Πολιτική Αγωγή να παρίσταται με συνολικά 12 συνηγόρους και την υπεράσπιση με δηλωθέντες περίπου 100. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις το δικαστήριο θα μπορεί σε εύλογο χρόνο να ανακοινώσει την απόφαση του επί της ενοχής και εν συνεχεία επί των ποινών.