Με την απολογία του Ιωάννη Άγγου άνοιξε ο κύκλος των κατηγορουμένων στην δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο εν λόγω κατηγορούμενος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του 34χρόνου μουσικού, Παύλου Φύσσα.

Πρόκειται για ένα εκ των δύο προσώπων που βρισκόταν το βράδυ τηςς 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στην καφετέρια Κοράλλι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ολυμπιακός -Παρι Σεν Ζερμέν. Εκεί ήταν και ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του.

Ο Ι. Άγγος φέρεται να είχε κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση καθώς κατηγορείται ότι ειδοποίησε τηλεφωνικά τον ιεραρχικά ανώτερο του στην οργάνωση, Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος στη συνέχεια τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και εκείνος με τη σειρά του στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Στη συνέχεια φαίνεται να αποστέλλεται ομαδικό μήνυμα προς όλα τα μέλη της οργάνωσης για να πάνε στα γραφεία της Νίκαιας.

Στην έναρξη της απολογίας του, ο Άγγος υποστήριξε πως όλα τα τηλέφωνα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος.

Οι συνεχείς ερωτήσεις της προέδρου του Δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, οδήγησαν τελικά στην παραδοχή εκ μέρους του κατηγορουμένου ότι όταν ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, για να του πει πως "είναι κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε".

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Ι. Άγγος υποστήριξε ότι βρέθηκε στην καφετέρια Κοραλλι, δίπλα στην παρέα του μουσικού, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Λεοντα Τσαλικη για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός -Παρι Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ήταν η παρέα του Φύσσα που τους προκάλεσε λεκτικα χωρίς αυτός και ο Τσαλικης να αντιδρασουν.

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι εξαιτίας της λεκτικης επίθεσης που δέχθηκαν στην καφετέρια αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και ότι από το σπίτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε φασαρία και "τα ουρλιαχτα της κοπέλας του Φύσσα" οπότε κατέβηκε κάτω. Όπως ανέφερε έμαθε από αστυνομικό της ΔΙΑΣ έμαθε πως "μαχαιρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά". Τότε γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηναρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατελη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε. Σύμφωνα με τον Αγγο, ο Πατελης δεν ήξερε τίποτα.