Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για την μη παρουσία των κατηγορουμένων στη δικαστική αίθουσα.

Τα άδεια εδώλια των κατηγορουμένων (μόλις επτά από τους 18 ήταν εκεί) προκάλεσαν την έκρηξη της προέδρου: «Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να ειναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πειτε σε όλους» ανέφερε προς τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στην δικαστική αίθουσα έως την στιγμή που το όνομά του εκφωνήθηκε από την πρόεδρο.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά.

Σήμερα συνεχίστηκε η απολογία του Ιωάννη Άγγου, στελέχους της Τοπικής της Νίκαιας. Ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει ποια είναι η γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί, απαντώντας πως «δεν έχει πρόβλημα».

Μάλιστα ανέφερε πως η φράση που είχε πει στην ανακρίτρια «παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή, δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου» ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και της προσπάθειας να αποφυλακιστεί.

«Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει, αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στη Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακριτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι» τόνισε.

Επίσης ανέφερε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες, όπως και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.

Όσον αφορά τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου», επέμεινε πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερο του ότι στο «Κοράλλι» τούς παρενοχλούσαν και θα έφευγε από την καφετέρια, χωρίς να του διευκρινίσει πως είχε καταλάβει ότι «η παρέα ήταν αριστεροί». Ωστόσο συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει αν έγινε άλλος κύκλος τηλεφωνημάτων.

Ο 46χρονος δεν κατάφερε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα της προέδρου πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ.

«Δεν ξέρω... Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει» τόνισε για να ακούσει την πρόεδρο να σχολιάζει «το θέμα είναι ποιος του είπε να πάνε».

Επίσης, επανέλαβε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. «Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω. Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς στη φυλακή μου είπε ότι τον βάραγε για αυτό τον μαχαίρωσε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.