Το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ιλαρίων, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο προσκυνηματικής περιηγήσεώς του στα ίχνη του Αποστόλου Παύλου.

Λόγω των συνεδρίων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο κ. Ιερώνυμος τον δέχθηκε στο γραφείο της Ιεράς Συνόδου. Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέφερε τις ευχές του πατριάρχη της Μόσχας Κυρίλλου και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή. Η συνάντηση των δύο πλευρών διήρκεσε περίπου 20′.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ επεσκέφθη κατόπιν αιτήσεώς του τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα εκκλησιαστικά θέματα συμπεριλαμβανομένου και του Ουκρανικού ζητήματος, που έθεσε ο επισκέπτης. Ακολούθως ο μητροπολίτης Πειραιώς παρέθεσε γεύμα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και εν συνεχεία η αντιπροσωπεία επεσκέφθη την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων όπου έγινε δεκτή από τον διοικητή. Ακολούθως επεσκέφθηκε και τον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς και τον Ρωσικό Τομέα του Κοιμητηρίου Αναστάσεως Πειραιώς ο Σεβασμιώτατος, όπου ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Ρώσων.

Τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο.

Η ρωσική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον μητροπολίτη, επισκέφθηκε την Αρχαία Κόρινθο, τον εκεί Αρχαιολογικό Χώρο και το «Βήμα του Γαλλίωνος», καθώς σκοπός της επισκέψεως του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ήταν η περιήγησις στα μέρη όπου «πάτησε» και διέμεινε για σχεδόν ενάμισι χρόνο ο Απόστολος Παύλος.

Στη συνεχεία ο μητροπολίτης Κορίνθου συνόδευσε τους προσκεκλημένους στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεώς όπου έλαβε χώρα συζήτηση περί της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένου και του «Ουκρανικού Ζητήματος», που έθεσε ο κ. Ιλαρίων.