Την πρόθεσή του να παραμείνει στη διοίκηση του ΟΑΣΘ ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της 7ης Ιουλίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, εξηγώντας πως πρόκειται για διοίκηση εκκαθάρισης.

«Η εκκαθάριση είναι ανεξάρτητη από τα φυσικά πρόσωπα» σημείωσε ο κ. Παππάς διερωτώμενος «ποιος έχει το ηθικό δικαίωμα να καθαιρέσει εκκαθαριστή;». «Ο εκκαθαριστής είναι πάνω από 6 χρόνια και παίρνει μισθούς απίστευτους» συμπλήρωσε - κάνοντας έμμεσα έτσι σύγκριση με την αμισθί εργασία που έχει αναλάβει ο ίδιος στον Οργανισμό (σσ: Ο ΟΑΣΘ δεν του καταβάλλει μισθό αλλά πληρώνει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησής του).

Και πρόσθεσε: «Ήμασταν διοίκηση εκκαθάρισης από την αρχή, επειδή όμως δεν μπορούσε αυτομάτως να σταματήσει η λειτουργία του Οργανισμού, είμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Έχουμε μπει πια στο τελευταίο στάδιο».

Όπως εξήγησε, σε συνέντευξη Τύπου για αποζημιώσεις που ζητεί από τον συνεταιρισμό «Ηρακλής» μέχρι τον Νοέμβριο πρέπει να έχει γίνει η αποτίμηση από την εταιρεία, η οποία ανέλαβε μετά από διεθνή διαγωνισμό, τα πορίσματα της οποίας θα επιδοθούν στο Εφετείο και εκείνο θα βγάλει την τελική απόφαση, υπό τον όρο ότι όλα θα προχωρούν χωρίς παρεμβάσεις και καθυστερήσεις. «Είναι προφανές ότι υπάρχουν συμφέροντα και ο καθένας από τη μεριά του, είτε τα συμφέροντα είναι του δημοσίου είτε ιδιωτών, επιδιώκει να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη δική του διασφάλιση. Είναι μια διαδικασία δύσκολη γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα» είπε.

Στο σημείο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης, τόνισε πως η εταιρεία που κάνει την αποτίμηση «άργησε να μπει μέσα, κάτι που έχει να κάνει και με τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι πρώην μέτοχοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Με αυτή την ενέργεια, ανέφερε, καθυστέρησε περίπου ένα χρόνο η είσοδος της εταιρείας στον Οργανισμό και εκεί οφείλεται η καθυστέρηση της αποτίμησης.

«Η αποτίμηση συνεχίζεται» πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Παππάς υπογραμμίζοντας πως «δεν την έχουμε ολοκληρώσει, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι σκελετοί».

«Εργαζόμενοι που λειτουργούν ως πρώην μέτοχοι»

«Μετά τις καταγγελίες για σαμποτάζ υπάρχει σημαντική βελτίωση, στη λειτουργία του Οργανισμού κάποιοι έχουν ήδη βελτιώσει τη συμπεριφορά τους» σημείωσε ο κ. Παππάς αναφορικά με το σαμποτάζ που κατήγγειλε από το εσωτερικό του Οργανισμού.

Κάποιες συμπεριφορές, πρόσθεσε, είναι «ερμηνεύσιμες» και εξήγησε: «Όταν μέσα στον Οργανισμό, ένα μεγάλο πλήθος εργαζομένων για τους οποίους έχω εγγυηθεί τη θέση εργασίας, και εγώ και το υπουργείο, έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με πρώην μετόχους και όλοι θεωρούν ότι ήρθαμε εδώ για να τους πάρουμε την περιουσία, σε κάποιες στιγμές ξεχνούν ότι είναι εργαζόμενοι και λειτουργούν περισσότερο ως πρώην μέτοχοι».

320 λεωφορεία σε λειτουργία - 90% πληρότητα σε ανταλλακτικά στις αποθήκες

«Σε λειτουργία σήμερα είναι γύρω στα 320 λεωφορεία» είπε ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία που βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τα ανταλλακτικά του Οργανισμού, είπε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. «Τα δημοσιεύματα τα βλέπουμε και μειδιούμε. Εκτός από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, υπάρχουν και άλλες γούνες» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτίδης έκανε λόγο για «σπέκουλα στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες», χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα «εντελώς ανακριβή». «Παραλάβαμε αποθήκες άδειες σε ανταλλακτικά, σήμερα έχουμε πληρότητα περίπου 90%. Σε εκατομμύρια, υπάρχουν 4 εκατ. ευρώ ανταλλακτικά σε απόθεμα. Υπάρχει και πρόγραμμα σχεδιασμού μεσοπρόθεσμο για ανταλλακτικά αλλά και άμεσα ανταλλακτικά δεν υπάρχει καμία έλλειψη» υπογράμμισε και κατέληξε: «Οποιοσδήποτε γράφει αυτά τα ρεπορτάζ να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να ρωτήσει και όχι να γράφει μέσα από τους διαδρόμους».

Πηγή άρθρου: Voria.gr