Για μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τον ίδιο, σε πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεις εντυπωσιασμού κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τις 500 νέες θέσεις ΔΕΠ που εξήγγειλε, η ΠΟΣΔΕΠ, τονίζοντας ότι: «ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικά της Παιδείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού».

 Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, «ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, πέντε ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, υπέγραψε απόφαση κατανομής 500 νέων θέσεων ΔΕΠ στα πανεπιστήμια της χώρας, παλαιά και νέα.

 Η απόφαση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ, Σύνοδος Πρυτάνεων) για τις προτεραιότητες στην κατανομή νέων θέσεων με έμφαση σε κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί».

 Οι πανεπιστημιακοί επισημαίνουν: «Εξάλλου, η απόφαση για νέες θέσεις κατά την προεκλογική περίοδο είναι χωρίς αντίκρισμα, επειδή δεν συνοδεύεται από την πρόβλεψη για τα αντίστοιχα κονδύλια. Τι εμπόδιζε να ληφθεί τέτοια απόφαση τρεις μήνες νωρίτερα;»

 Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικά της Παιδείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού. Αντίθετα, απαιτεί μακροπρόθεσμο και συναινετικό σχεδιασμό. Επαναλαμβάνει το αίτημα να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν σε ήδη λειτουργούντα Τμήματα και στη συνέχεια να δοθούν πρόσθετες θέσεις ΔΕΠ για τα νέα Τμήματα.