Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Εύβοια με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, την αγωνία των κατοίκων που είδαν τις δύο προηγούμενες μέρες τις φλόγες να πλησιάζουν στα σπίτια τους και τον τιτάνιο αγώνα των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεσή της.

Η εικόνα, πάντως, από νωρίς το πρωί ήταν καλύτερη και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Περισσότεροι από 330 πυροσβέστες με πάνω από 100 οχήματα έδωσαν και τη νύχτα που πέρασε τη μάχη προκειμένου να περιορίσουν τις εστίες και να μην πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου, που ευτυχώς έχει κοπάσει.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων, τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται, ότι οι αρμόδιες αρχές συστήνουν σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.