Στα πρώτα σπίτια του χωριού Δίβρη της Φθιώτιδας έχει φτάσει το μέτωπο της μεγάλης φωτιά που μαίνεται στην περιοχή ανεξέλεγκτη. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και το χωριό εκκενώθηκε. Παράλληλα ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο από τις υπηρεσίες της Φθιώτιδας, όσο και από την Ευρυτανία και τη Φωκίδα.  

Περίπου στις 14:30 ξεκίνησε η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Δίβρη, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Πρόκειται για μία περιοχή που δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού και η φωτιά στη συνέχεια έφυγε προς το βουνό. 

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην καεί το χωριό, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να  θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. 
Στην περιοχή έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 14 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις nero;y πραγματοποιούν τα δύο αεροσκάφη Canadair και επιβραδυντικού υγρού δύο αεροσκάφη PZL. Το μέτωπο, όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι μεγάλο και συγκεντρώνονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την ευρύτερη περιοχή.

Στο μέτωπο της φωτιάς στη Δίβρη της Λαμίας βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου να ενημερωθεί για το μέτωπο της φωτιάς και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστών.

Αλλες δύο φωτιές είναι σε εξέλιξη στη Φθιώτιδα, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, κοντά στη μονή Αγίας Άννας, ενώ μια τρίτη φωτιά εκδηλώθηκε στα Μεταλλεία Δομοκού. Συγκεκριμένα, στις 15:00, φωτιά ξεκίνησε 6 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, κοντά στο κυνοκομείο της πόλης και εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.