Έκπληκτοι έμειναν όλοι όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Σούδας νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, όταν είδαν να προσεγγίζει στην προβλήτα Αδρίας και στην ελεγχόμενη ζώνη ένα εντυπωσιακό σούπερ–γιοτ με αραβικά γράμματα. Η πρόσβαση στην περιοχή, που είναι κοντά στα Χανιά, ελέγχεται από εταιρεία ασφάλειας και απαγορεύεται η προσέγγιση όλων όσοι δεν έχουν συγκεκριμένο λόγο.
Το υπερ – πολυτελές γιοτ Al Lusail που ανήκει στον Tamim bin Hamad Al Thani Εμίρη του Κατάρ κατέπλευσε το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας, μαγνητίζοντας τα βλέμματα επισκεπτών αλλά και ντόπιων κατοίκων. Το γιοτ έχει μήκος 123 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2016. Το εξωτερικό του έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία H2 Yacht Design ενώ το εσωτερικό έχει επιμεληθεί η εταιρία March & White.To γιοτ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει γυμναστήριο, ασανσέρ, πισίνα, κινηματογράφο κ.α.
Ο 39χρονος Tamim bin Hamad Al Thani είναι ο τέταρτος γιος του προηγούμενου Εμίρη του Κατάρ, Hamad bin Khalifa Al Thani και της δεύτερης συζύγού του Moza bint Nasser Al Missned.


Ο Tamim bin Hamad Al Thani ασχολείται με την προώθηση του αθλητισμούσ το Κατάρ. Το 2005 ίδρυσε την Oryx Qatar Sports Investments, στην οποία ανήκει η Παρί Σεν Ζερμέν. Μεταξύ άλλων, με την ευθύνη του διοργανώθηκαν στην Ντόχα, οι 15οι Ασιατικοί Αγώνες ενώ το Κατάρ φιλοξένησε το 2014 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και επιλέχθηκε να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν στο σκάφος επιβαίνει ο ίδιος ο Σείχης η απλά κάποιοι καλεσμένοι του, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας μάλλον πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις.

al-lusail-souda-1__1_