Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη χειροτονία του αστρολόγου Νίκου Χορταρέα.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση διαψεύδονται δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ.Χορταρέας πρόκειται να χειροτονηθεί ή ότι διακονεί στην Ι.Μ. Σύρου.

 ότι «επειδή σε ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρεται ότι ο Ιερομόναχος Κυπριανός Χορταρέας εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου ή και ότι διακονεί σ΄ αυτήν, κατόπιν σχετικού επιμόνου παρακλητικού αιτήματος των Μοναχικών Ταγμάτων των Ιερών Μονών, από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο συγκεκριμένος Κληρικός ούτε εκάρη Μοναχός, ούτε ἐχειροτονήθη οὔτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο διηκόνησε ή διακονεί σ’ αυτήν ή σε Ιερά Μονή αυτής».

Ο γνωστός αστρολόγος αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά και όχι στη Μητρόπολη της Σύρου.

Την επικείμενη χειροτονία του επιβεβαίωσε, μιλώντας στο εκκλησιαστικό σάιτ ekklisiaonline, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης λέγοντας ότι «δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. (…) Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου. Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια.Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους».