Ο φυσικός, μετεωρολόγος συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Στρατής Βουγιούκας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1  για τη φυσική καταστροφή που χτύπησε την Χαλκιδική και άφησε πίσω της έξι νεκρούς. 

«Ήταν κάτι εξαιρετικά σφοδρό και ακραίο φαινόμενο. Η φυσική εξηγεί πολύ καλά τι έγινε, είχαμε αυτές τις πολύ θερμές αέριες μάζες για αρκετές μέρες στη χώρα μας που προκάλεσαν τον καύσωνα και ταυτόχρονα πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια κατέβαιναν προς τη Βόρεια Ελλάδα για αυτό και εδώ και δύο τρεις ημέρες ήδη φαινόταν ότι η σύγκρουση αυτών των πολύ διαφορετικών αερίων μαζών θα προκαλούσε πολύ εκρηκτικές καταστάσεις οι οποίες και προγνωστικά μας έδειχναν πολύ ισχυρές καταιγίδες.»

Ο ίδιος τόνισε ότι τα νυχτερινά μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο το καλοκαίρι, όμως κάτι ανάλογο με το χθεσινό έχει να συμβεί από το 1983.

«Οι καταιγίδες αυτές ξεκίνησαν από το Μπάρι της Ιταλίας στις 5 το απόγευμα και λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν φτάσει στην Τουρκία ,δηλαδή μιλάμε για μια κίνηση με φοβερή ταχύτητα οπότε είναι λογικό πάρα πολύς κόσμος να αιφνιδιάστηκε» συνέχισε.

Όσο για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένω, ο κ. Βουγιούκας ανέφερε ότι ο καιρός θα παραμείνει άστατος τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν μπόρες ή καταιγίδες την Παρασκευή και το Σάββατο σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.