Ο καιρός τις τελευταίες ημέρες έχει μεταπτώσεις και αποτέλεσμα αυτού ήταν το μεσημέρι της Κυριακής να ξεσπάσει μπόρα στο κέντρο της Αθήνας.

Ετσι, λίγα λεπτά μετά τις 15:30 όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, στην Αθήνα έπεσαν οι πρώτες σταγόνες και πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε μπόρα με τους χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο και τις γύρω περιοχές λόγω των ανοιχτών καταστημάτων, να τρέχουν να προστατευθούν από την ξαφνική βροχή.

Απεγκλώβισε 1000 άτομα που είχαν πάει να ακούσουν Πάολα

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η απόφαση πολλών Πατρινών να ακούσουν την γνωστή τραγουδίστρια Πάολα, στο Δρέπανο. Όταν έπιασε βροχή, οι θαμώνες που βρίσκονταν στο καλοκαιρινό νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανιζόταν... άρχισαν να αποχωρούν.

Στην γέφυρα όμως που υπάρχει κοντά στο μαγαζί λόγω της δυνατής βροχής, “φούσκωσε” ο χείμαρρος, υπήρχε πολύ νερό και φερτά υλικά με αποτέλεσμα τα άτομα να εγκλωβιστούν. Στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική η οποία απεγκλώβισε, με ασφάλεια τον κόσμο, από τις 2:30 τα ξημερώματα και μετά. Στο σημείο επικράτησε πανικός ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική χρειάστηκαν βοήθεια 59 άτομα. Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος που βρισκόταν εκεί πανικοβλήθηκε.

Στο σημείο, όπου έμειναν "μπλοκαρισμένα" 1.000 άτομα επικράτησαν τεράστιες ουρές και αγωνία μέχρι η πυροσβεστική να μπορέσει να επέμβει, να ανοίξει το δρόμο και να αποχωρήσει ο κόσμος.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μέσω των social media έκαναν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση αφού χρειάστηκε να περιμένουν τρεις ώρες μέσα στη βροχή μέχρι να κοπούν οι μπάρες και να επιτευχθεί η εκτροπή των οχημάτων στη Νέα Εθνική οδό προς Πάτρα.

Προβλήματα από τις βροχές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Πλημμύρες στη Ναύπακτο

Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 08:15 σε πολλές περιοχές.

Στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με την Αστυνομία, εκατοντάδες άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της «Ιονίας» οδού, από το Αντίρριο έως την Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας. Πλέον, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα περισσότερα προβλήματα κατεγράφησαν στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές. Η πυροσβεστική διέσωσε περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον ’Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον ’Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες.