Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά.

Ένας 27χρονος άνδρας, θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Σουζάν Ίτον.

Ο δράστης βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, με τις Αρχές να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον άνδρα που της στέρησε τη ζωή. Ο 27χρονος συλληφείς φέρεται μάλιστα να ομολόγησε τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν Κρητικό, 27 ετών, παντρεμένο, κάτοικο Κισσάμου, που με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές,  που «ταιριάζει» στο προφίλ του δράστης της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο άνδρας ομολόγησε προφορικά και παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει πως ηδονίστηκε στη θέα της 60χρονης, κάτι που τον οδήγησε στη δολοφονία της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είδε την βιολόγο στο δρόμο και την χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, τότε θα επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις της Αστυνομίας πως πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται και ένας αλλοδαπός συνεργός του, που φέρεται να βοήθησε τον 27χρονο  να μεταφέρει και να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη σπηλιά. Το νεκρό σώμα της 60χρονης εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. 

Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι βρήκαν τη γυναίκα μέσα στη σπηλιά, ενώ η είσοδος ήταν κλεισμένη με μια παλέττα.

Ο δολοφόνος την μετέφερε με αυτοκίνητο

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι ο δράστης προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της 60χρονης σε άλλο σημείο και έπειτα την μετέφερε στο σημείο όπου εντοπίστηκε. Μάλιστα, χρησιμοποίησε αυτοκίνητο, από το οποίο πήραν και τα ίχνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Η Σούζαν Ίτον, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Και δεύτερο άτομo στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Εκτός από τον 27χρονο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται και δεύτερο άτομο για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το flashnews.gr πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος εργαζόταν για τον 27χρονο και φέρεται να βοήθησε τον φερόμενο δράστη να μεταφέρει και να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη δαιδαλώδη σπηλιά.