Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Αθήνας «Ερυθρός Σταυρός» έλαβε σήμερα το μεσημέρι η έγκυος Βελγίδα τουρίστρια, η οποία είχε τραυματισθεί ελαφρώς χθες, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού, ο οποίος συγκλόνισε την Αθήνα.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίδων της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού» έλαβε επίσης ένα από τα δύο ελαφρώς τραυματισμένα παιδάκια, με το δεύτερο εκ των οποίων να παραμένει για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο νοσηλευόμενο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Τέλος, στο χειρουργείο αναμένεται να εισαχθούν αύριο οι δύο ελαφρώς τραυματισμένες γυναίκες, οι οποίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Αθήνας «ΚΑΤ», καθώς φέρουν κατάγματα στα κάτω άκρα.

Μεταξύ των πλέον σοβαρών συμπερασμάτων, τα οποία εξήχθησαν από τη χθεσινή κινητοποίηση του υγειονομικού σχηματισμού της Αττικής περιλαμβάνεται το γεγονός ότι μέσα σε 20 λεπτά της ώρας από το χτύπημα του Εγκέλαδου το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας είχε πλήρη και καθαρή εικόνα για την άρτια κατάσταση και προετοιμασία τουλάχιστον του 80% των νοσοκομείων του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου στα parapolitika.gr, οι διοικήσεις όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της Αττικής έθεσαν άμεσα σε εφαρμογή του σχέδιο «Σώστρατος» και η εφαρμογή των υποδείξεων του σχεδίου απεδείχθη πλήρως ικανοποιητική και λειτουργική σε όλα τα ιδρύματα.