Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Χουλιάρας: Προειδοποίηση για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στην Αττική
190719195239_chouliaras
Ελλάδα

Χουλιάρας: Προειδοποίηση για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στην Αττική

Για τα ενεργά ρήγματα που «απειλούν» την Αττική μίλησε Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

ια τα ενεργά ρήγματα που «απειλούν» την Αττική μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Αναφερόμενος στο ρήγμα των Αλκυονίδων ο κ. Χουλιάρας είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα στο ρήγμα των Αλκυονίδων. Παρακολουθούμε το ρήγμα της Πάρνηθας που μας έδωσε τα 5,1 και βλέπουμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο» και συνέχισε λέγοντας ότι «μπορεί να γεννήσει και μεγαλύτερο σεισμό από 6 Ρίχτερ. Οι Αλκυονίδες είναι ένα ρήγμα, όπως είναι το ρήγμα της Αταλάντης. Είναι μεγάλα ρήγματα γύρω από την Αθήνα και μπορούν να δώσουν ένα μεγάλο και καταστρεπτικό σεισμό στο μέλλον. Δεν είναι όμως στιγμή για να επεξεργαζόμαστε τα χειρότερα σενάρια. Αυτά τα σενάρια είναι τρομακτικά και φοβίζουν και τον κόσμο».

Επίσης αναφορικά με τον αν η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μεγάλους σεισμούς δήλωσε: «Στην Ελλάδα έχουμε κάθε χρόνο έναν σεισμό 6 Ρίχτερ. Κάθε χρόνο περιμένουμε ένα 6αρι, κοιτάμε περιοχές και δίνουμε τις εκτιμήσεις μας στον ΟΑΣΘ, στην Πολιτική Προστασία και μεταξύ μας. Στην Ελλάδα έχουμε κάθε μήνα σεισμό 5 Ρίχτερ σε κάποιες περιοχές,. Είδατε ότι δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα με τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ. Είδατε ότι έπεσαν οι τηλεπικοινωνίες και κάποια παλιά κτήρια. Δεν είμαστε και στην κατάσταση που θα έπρεπε για μια σεισμογενή χώρα».

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα